Visszaküldés 2024. január 31-ig. Tudj meg többet.

Tanácsadó

Tartás

A sportmelltartók a tartás mértéke szerint több kategóriába sorolhatók. Más tartásra van szükség például jógázás során, és más kerékpározáshoz, futáshoz vagy aerobikhoz. Fontos, hogy a megfelelő terheléshez megfelelő tartású melltartót válassz. Futáshoz a legerősebb tartás szükséges, míg jógára vagy pilatesre elég a leggyengébb is. Általában három kategóriával találkozhatsz: gyenge, közepes és erős tartás.

Tartás mértéke sportok szerint

Az egyes sportágakat és méreteket tartalmazó táblázat segítséget nyújthat a tartás megfelelő mértékének kiválasztásához.

  • GYT – gyenge tartás
  • KT – közepes tartás
  • ET – erős tartás
 Sport/Méret XS S M L XL
Jóga GYT GYT GYT ET ET
Pilates GYT GYT KT ET ET
Evezés GYT GYT KT ET ET
Kerékpározás GYT GYT KT ET ET
Síelés KT KT KT ET ET
Köredzés KT KT ET ET ET
Tenisz KT KT ET ET ET
Tánc KT KT ET ET ET
Csapatsportok KT ET ET ET ET
Lovaglás KT ET ET ET ET
Futás ET ET ET ET ET

 

A táblázat tájékoztató jellegű 

 

AGyenge tartás

A gyenge tartás jóga és pilates típusú fitnesz tevékenységekhez való, tehát elsősorban lassabb tempójú sportokhoz. A melltartó anyaga vékonyabb, a kosár merevítés nélküli, a vállpántok pedig keskenyebbek.

B Közepes tartás

A közepes tartásű melltartók fitbox, bosu, TRX, flowing és egyéb olyan sportokhoz megfelelő választás, melyeket közepes intenzitás jellemez. A gyenge tartású melltartókkal ellentétben anyaguk erősebb, merevítésük fokozottabb.

C Erős tartás

Az erős tartás futáshoz, aerobikhoz és más gyors tempójú sporthoz való, ahol a hangsúly az ugráson és a tevékenység intenzitásán van. Az ilyen melltartók puha merevítővel és szélesebb vállpánttal készülnek.