Tanácsadó

Hogyan válassz kesztyűt

Kesztyűk esetében is az egyik legfontosabb tényező a méret. Ha tovább olvasol, megtudhatod, hogyan mérd meg tenyeredet, hogy a számodra megfelelő méretű kesztyűt tudd beszerezni. Tudod, mi a különbség egy átlagos és egy remek tenyér között?

Kesztyűméret

A hokihoz tervezett kesztyűk gyerek (YT), junior (JR) és felnőtt (SR) kategóriákba sorolhatók. Méretük 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 vagy 15 számmal van jelölve, ami a könyök és legtávolabb eső ujj közti távolságot jelöli hüvelykben. Fontos, hogy a számodra megfelelő méretet válaszd, mivel a kisebb kesztyű esetén a varrásvonalak nyomni fognak, ami eléggé kellemetlen tud lenni, ha pedig nagyobbat veszel, a kesztyű csúszkálni fog kezeden.

A – hossz hüvelykben

Tenyérrész

A képek alapján Te magad is jól láthatod, melyik tenyér készül egyszerű anyagból és melyik minőségiből. Hétköznapi anyagok esetében a tenyérrész bézs vagy fehér színű, gyakori használat során keményedik, ami hatással van az érzékelésre. Minőségi anyagok estén a tenyér általában sötét színű, és kopásálló megerősítéssel is el van látva, így puhaságát hosszabb ideig megőrzi.