Szeretnéd időben megkapni a karácsonyi ajándékokat? Ne hagyd az utolsó pillanatra a vásárlást, egyes rendelések kiszállítása most tovább tarthat. Figyelj oda az egyes termékek várható kiszállítási dátumára. 

Tanácsadó

Milyen görkorcsolyát válassz

A görkorcsolya választásánál több kritériumot is figyelembe kell venni. Először is tisztában kell lenned tudásszinteddel. Ha még nem sajátítottad el rendesen az alapokat, a profiknak tervezett modelleket nem fogod szeretni.

 

A görkorcsolyák általában cipőméret, kerékméret és stílus szerint vannak kategorizálva. A legtöbb esetben a felhasználó ajánlott testsúlya nincs feltüntetve. Ha testesebb vagy, inkább prémium minőségű anyagokból készült görkorcsolyát válassz, és tartsd észben, hogy a kerekek gyorsabban fognak kopni.

 

TOP márkák

Webáruházunkban megtalálod a világ TOP gyártóinak, mint például a Rollerblade, K2, Fila vagy Powerslide minőségi modelljeit is.

 

 

Freestyle görkorcsolya 

Freestyle szlalom és művészi görkorcsolyázásra tervezett modell.

 

 

Fitnesz görkorcsolya

A legelterjedtebb hobbi és verseny modell. Nemcsak kezdők, hanem haladók számára is ideális. A cipő kellően puha, hogy a gurulás rövid és hosszú távokon is kényelmes legyen. Az ajánlott kerékméret 78 és 90 mm között mozog. Ne feledd: nagyobb kerék, nagyobb sebesség.

 

Gyorsasági (speed) görkorcsolya

Gyorskorcsolyázáshoz tervezett modell, mely kezdők számára nem ajánlott. Az akár 100 mm átmérőjű kerekekkel nagy sebesség érhető el, míg a hosszú sín segít megelőzni az akaratlan kilengéseket, ugyanakkor megnehezíti a manőverezést. Az alacsony szárú cipő nem nyújt olyan támogatást a bokának, mint a hagyományos fitnesz modellek.

 

 

Gyerek görkorcsolya

Állítható méret (29 – 41 EU) jellemzi. Puhább, kisebb (64-76 mm) kerekekkel készül a nagyobb stabilitás és lassabb gurulás érdekében. Rögzítése általában gyorsfűzős rendszerrel történik.

 

Görhoki korcsolya

Görkorcsolya görhokihoz, ami manapság egyre népszerűbb sport az egyes korosztályok körében. Kialakítása nagyon hasonló a jégkorcsolyáéhoz. A cipő bőrrel és varrással erősített. Bizonyos esetekben a gyártók plusz anyagokat is használnak, mint például szénszál vagy műanyag.

 

Off-road görkorcsolya

Speciális görkorcsolya, melyet ún. nordic skatingre terveztek burkolatlan terepen. Két gumikereke van, melyek akár 150 mm átmérőjűek is lehetnek, és nagyszerűen gurulnak egyenetlen terepen. Ha egész testedet aktiválni szeretnéd, használj botokat is.

 

Agresszív görkorcsolya

Kis kerékkel (50–60 mm) és speciális műanyagból készült görkorcsolya, melyet skateparkokban való használatra, félcsöveken való ugráláshoz terveztek. Rövid váz és kemény kerekek jellemzik, melyek fordulásokhoz és trükkökhöz remekek.