Szeretnéd időben megkapni a karácsonyi ajándékokat? Ne hagyd az utolsó pillanatra a vásárlást, egyes rendelések kiszállítása most tovább tarthat. Figyelj oda az egyes termékek várható kiszállítási dátumára. 

Tanácsadó

Görkorcsolya csapágyak

A csapágy a görkorcsolya legfontosabb része. Nagy befolyással van a gurulás gyorsaságára és minőségére.

A csapágy minőségét, a gyártási folyamat precizitását az ABEC szabvány jelöli, ami azonban nem árulkodik a felhasznált anyagok minőségéről és a csapágy biztosította gurulás „simaságáról”. Manapság a gyártók a csapágyakat krómból és karbonból készítik.

ABEC besorolás

  • minél magasabb a szám, annál precízebb a gyártási folyamat (ez az élettartamban is megmutatkozik)
  • a méret páratlan számokkal (3, 5, 7, 9) van jelölve
  • az ABEC 3 besorolású csapágyakat olcsóbb és gyerek modelleknél használják. A legelterjedtebbek az ABEC 5 és 7 csapágyak, míg az ABEC 9 a gyorsaságot igénylő verseny görkorcsolyázáshoz a legjobb választás.

ILQ és SG

Az ILQ a K2 által használt egység. Új, prémium minőségű csapágyakat jelöl. A csapágy belsejében lévő fokozottan ellenálló acélgolyóknak és a speciális gélnek köszönhetően, melyek nem igényelnek különösebb karbantartást, az ILQ megelőzi a versenytársait.

 

Az SG (Speed Grease) a Rollerblade márka által használt besorolás. Ezeket a csapágyakat a márka azért fejlesztette ki, hogy megmutassa vásárlóinak, mennyire fontos, hogy a Rollerblade görkorcsolyákhoz minőségi elemeket használjanak. Az SG csapágyakat hosszú élettartam jellemzi, hogy a márka megkülönböztesse magát versenytársaitól, és alternatívát kínáljon az ABEC-hez.