Szeretnéd időben megkapni a karácsonyi ajándékokat? Ne hagyd az utolsó pillanatra a vásárlást, egyes rendelések kiszállítása most tovább tarthat. Figyelj oda az egyes termékek várható kiszállítási dátumára. 

Tanácsadó

Hogyan válassz fitneszlabdát

A labda kiválasztásakor légy tisztában azzal, hogy milyen célra fogod használni. A felfújható labdák különböző méretben és formában kaphatók. Számos gyakorlathoz használhatók, a tornázástól kezdve egészen a relaxációig.

Overball

Kb. 20–30 cm átmérőjű kis puha labda, mely rehabilitációs tornához, üléshez vagy háttámaszként ideális. Az aerobic egyik alapkelléke, de az izomcsoportok erősítéséhez és átmozgatásához is használható. Ha kieresztesz belőle egy ki levegőt és hátad, valamint a szék háttámlája közé helyezed, az ülést is kényelmesebbé teheted.

Gymball

A tornázáshoz használt felfújható labdák leggyakoribb típusa. Sokoldalú használatának, valamint az egészségre gyakorolt jótékony hatásának köszönhetően nagyon közkedvelt kellék. Rajta ülve gyakorolhatod a helyes testtartást, használatod bizonyos gyakorlatok kivitelezése során, de akár a gyerekek is játszhatnak vele. Rajta ülve aktiválódnak a has- és hátizmok, melyek így bekapcsolódnak az egyensúly megtartásába. Térdednek 100 fokos szöget kellene bezárnia, hogy az ülés kényelmes legyen. Stresszes vagy? Rugózz rajta. A labda segíti a relaxációt is.

 

A gimnasztikai labdát várandós nők is gyakran használják, mivel segít az olyan komplikációk esetén, mint a hétfájás, duzzanatok, visszér vagy fáradság. A labda használata ellazítja a feszült hátizmokat, valamint erősíti a medence- és ülőizmokat, így segítve felkészíteni a testet a szülésre, valamint a gyorsabb felépülést is.

A megfelelő méret kiválasztása:

Peanutball

Ez egy földimogyoró formájú labda, mely csak egy irányba történő mozgást tesz lehetővé, így stabilabb, mint a hagyományos gimnasztikai labda. Ideális gyerekeknek, időseknek, fogyatékkal élő személyeknek. Különböző erőnléti edzésekhez, sérülések vagy műtétek utáni lábadozáshoz is használható.