Szeretnéd időben megkapni a karácsonyi ajándékokat? Ne hagyd az utolsó pillanatra a vásárlást, egyes rendelések kiszállítása most tovább tarthat. Figyelj oda az egyes termékek várható kiszállítási dátumára. 

Tanácsadó

Hogyan válassz sífutó botot

Vásárláskor minden sífutó számos kérdést feltesz magának: milyen sífutó botra is van szükségem? Milyen hosszúnak kell lennie? Milyen stílushoz válasszak? Alumínium vagy karbon legyen?

 

A piacon klasszikus, skate (korcsolyázó) és kombinált sífutó botok közül válogathatsz.

Sífutó bot hossza

A sífutó bot hosszának megválasztása elsősorban egyéni preferenciákon alapszik. Ha egy bizonyos hossz megfelel neked, nem kell az általános táblázatot követned. Általánosságban elmondható, hogy a gyors, erőt kifejtő sífutók sík terepen általában hosszabb botot választanak, míg dombosabb terepen a rövidebb botok használata egyszerűbb és hatékonyabb is.

Klasszikus stílus

Testmagasságod 81–84%-nak megfelelő bothosszúság az ideális, azaz a botnak a válladig kell érnie. Páros botozáshoz válassz hosszabb, míg váltakozó stílushoz rövidebb modellt. A testmagasságot mindig cipővel a lábadon mérd. A bot hossza a hegy és a csuklópánt kitüremkedésének legmagasabb pontja közti távolság.

Korcsolyázó (skate) stílus

Testmagasságod 88–90%-nak megfelelő bothosszúság az ideális. Állj fel cipővel a lábadon és nézz magad elé. A bot végének valahol az állad és a felső ajkad között kell lennie. Helyes korcsolyázó technika esetén (hajlított boka stb.) nem szabadna úgy érezned, hogy túl magasra emeled karodat. A választás nagymértékben az érzetről szól.

Rekreációs sífutás

Testmagasságod 80–82%-nak megfelelő hosszúságú botot válassz. A rövidebb bot használata egyszerűbb, karodat nem kell magasra emelned.