A MAGYAR POSTÁRÓL

Nem vagyunk egyformák, van, aki szívesen jár postára, a személyes ügyintézésben bízik a legjobban, és van, aki inkább számítógépe vagy telefonja segítségével vásárol, kommunikál és intézi ügyeit. Ami közös, hogy mindannyiunknak fontos a gyorsaság, az elérhetőség, a kényelem és az ár.
A legnagyobb hálózattal rendelkező szolgáltatóként vannak jelen Magyarországon (2200 Posta, 393 Postapartner, 352 Mobilposta).

 

HÁZNÁL TÖRTÉNŐ CSOMAGKÉZBESÍTÉS

Vegye át küldeményét ott, ahol szeretné! Kényelmes és egyszerű csomagátvételi lehetőség. Fizethet bankkártyával vagy készpénzzel. A kézbesítést kérheti lakcímére, vagy akár munkahelyére. Országos lefedettség. Kétszeri kézbesítési kísérlet MPL Üzleti csomag esetén, amelyet az alapdíj tartalmaz. Első sikertelen kézbesítést követően (MPL Üzleti csomag esetén) a kézbesítő telefonon egyeztet a címzettel a második kézbesítési kísérlet időpontjáról és helyéről, vagy kérheti küldeményének postai szolgáltatóhelyen történő átvételét. Szombati és időablakos kézbesítés igénybevételének lehetősége a kijelölt településeken. MPL Üzleti csomag esetén a házhoz kézbesített küldemények maximális tömege 40 kg és MPL Postacsomagnál maximum 10 kg lehet.

 

MIÉRT ÉRDEMES AZ MPL POSTAPONTOKAT VÁLASZTANI?

Országszerte több mint 3000 csomag átvételi pont az Ön igényeihez igazodik. Nem kell otthon várni a futárt! Munka előtt vagy után, akár bevásárlás közben könnyedén elintézheti a megrendelt csomagok átvételét. E-mailben vagy SMS-ben kiértesíti Önt a küldemény MPL PostaPontra érkezésekor. A legtöbb MOL benzinkúton lévő PostaPont napi 24, a COOP és MediaMarkt PostaPontok többsége napi 12 órában tart nyitva. A benzinkutakon a tankolás egyszerű és ingyenes. Utánvételes csomagja árufizetési összegét általában bankkártyával is kifizetheti. Csomagjához 5 vagy 10 napos őrzési időt is választhat - ez időn belül nyitvatartási időben akkor mehet érte, amikor csak szeretne.

CSOMAGAUTOMATA

Az automaták jellemzően éjjel-nappal, 0-24 órában elérhetőek a nagyobb városokban, többek között bevásárlóközpontoknál, szupermarketek mellett, közlekedési csomópontok környékén és benzinkutakon. Az automatákba egyszerre nagyobb mennyiségű csomagot szállítanak, így rövidülnek a szállítási utak, csökken a károsanyag kibocsátás. Emellett feleslegesen nem nyomtatnak bizonylatot, mindenről elektronikus visszaigazolást küldenek.

CSOMAGTÁROLÁS

Megőrzik küldeményeit a postán!

A csomagtárolás a csomagokhoz nyújtott kiegészítő szolgáltatás, amelynek lényege, hogy az Ön által választott postán egy külön helyen megőrizik az Önnek címzett csomagokat az átvétel időpontjáig. Praktikus – küldeményét már a posta nyitásakor átveheti, s nem kell megvárnia, amíg a kézbesítő a címre ér. Kényelmes – a küldeményeket bárki átveheti, aki rendelkezik meghatalmazással. Rugalmas – igénybe vehető hozzá a küldemény ki- és/vagy beszállítási szolgáltatás, amelynek lényege, hogy a csomagtárolási címére érkező – nagy mennyiségű – küldeményét az Ön által meghatározott telephelyre, az Ön által megadott időpontban kiszállítjuk. Diszkrét  megőrizhető az Ön vagy cége inkognitója, hiszen nem kell a telephelye/lakhelye címét közzétenni, mert a csomag kérhető jeligés csomagtárolási címre is. A szolgáltatás kizárólag írásbeli csomagtárolási szolgáltatási szerződéssel vehető igénybe.